HVAD ER SPINNING

Ordet ”spinning” er et varemærke registreret til Mad Dogg Athletic Inc., ifølge hvis mening det kun må bruges, når der er tale om en bestemt type cykler. Ønsker man at honorere dette krav kan man i stedet bruge begrebet indendørs cykling.


Spinning (eller indendørs cykling):


En form for konditionstræning, hvor man i hold eller enkeltvis træner på specialbyggede kondicykler. Træningen foregår som regel i motionscentre. Holdet bliver trænet igennem et planlagt forløb, som styres af en instruktør og man cykler i takt til musik.

Kom i topform med spinning. Spinning er rigtig godt for dit kredsløb. Til spinning får du nemlig pulsen op i en længere periode. På den måde er spinning med til at øge din kondition.


Instruktørhjælp:


En af de store fordele ved spinning er, at der hele tiden er en instruktør i nærheden til at holde dig i gang og sørge for, at du holder de kadencer og det tempo, du ønsker. En god instruktør kan også vride en ekstra sjat kræfter ud af dig, når du ellers selv synes, at du er gået kold.


Musik:


Der spinnes til musik, hvilket er med til at gøre træningen mere intens og effektiv. Du kan også cykle udendørs med musik i ørene, men så risikerer du at overhøre advarselssignaler.


Fedtforbrænding:

Spinning giver en særdeles god fedtforbrænding, fordi der køres meget intensivt hele tiden. Det kan lade sig gøre, fordi du ikke skal tage hensyn til omgivelserne og risikerer pauser eller irriterende afbræk.


Gode grunde til at spinne:


*Du træner både dine ben, baller, ryg og mavemuskler.

*Spinning er en sikker vej til vægttab.

*Giver bedre kondition (større iltoptagelse).

*Giver bedre stofskifte.

*Spinning giver dig en højere syregrænse – det man kalder for anaerob tærskel.

*Spinning er ikke så hårdt for dine led.

*Spinning forbrænder mange kalorier af på en time.

*Spinning er godt til at vedligeholde dit vægttab.

*Du får en lavere hvilepuls (som udtryk for at du kommer i bedre form).

*Du udskiller endorfiner når du træner – hvilket gør dig glad og veltilpas.

*Du vil opleve øget velvære.